z szelemen, c szelemen gyártás

Z és C szelemenek

Termékünk

Z és C szelemenek gyártása

A szelemenek cégünk egyik legrégebbi terméke, 15 éve vagyunk a piacon

 

A szelemen szó szláv eredetű, tulajdonképpen olyan könnyűgerenda, amely alátámasztásra szolgál. A vékonyfalú, hidegen hajlított Z és C szelemeneket elterjedten alkalmazzák könnyűszerkezetes csarnokok másodlagos teherviselő elemeként. Manapság a szelemen szerkezetet nagyobb távolságok áthidalása esetén használják, mivel a könnyűgerenda gazdaságos megoldást jelent, sokkal hatékonyabb és egyszerűbb a kivitelezés.

A szelemen gyártására cégünk un. roll-forming technológiát alkalmaz, amivel a könnyűgerendák mellett a legkülönfélébb egyszerűbb és bonyolultabb profilokat is előállít. A hengerlési technológiának köszönhetően a szelemenek tetszőleges hosszúságúak lehetnek, illetve kiváló alaktartással, méretpontossággal, merevséggel rendelkeznek. Hengersorunk átszerelése egyszerű és gyors, így hatékonyan át tudunk állni más gerinc vagy levél méretekre. Szelemenjeinknek több kategóriája is van, ugyanolyan gerinc méret mellett több levél méret verzió is megtalálható. Így ki tudja választani melyik a leggazdaságosabb Önnek.

A szelemeneket, könnyűgerendákat ma már nem csak klasszikus acélszerkezet építésnél, szerelésnél használunk, hanem az építőipar más területein is. A legtöbb gyorsházas technológia is ezeket a szelemeneket használja, illetve a szabadba telepített foto-voltaikus parkok napelem tartószerkezetei is ezek.

A legfontosabb szempont viszont ami miatt ilyen mértékben el tudott terjedni a nagy teherbírású szelemen, az a rendkívül magas ár érték aránya.

Cégünk a szelemenek legkülönfélébb típusait gyártja, a mellékelt táblázat alapján, de ha Önnek egyedi méretre van szüksége, az sem probléma.

A Z és C szelemenjeink jó minőségű horganyzott lemezből készülnek. Anyagminőség S350GD  Z275, de igény esetén tudunk hengerelni akár S550GD anyagból is (ebben az esetben külön gondot kell fordítani burkolat képzésnél a megfelelő szilárdságú önfúró csavarokra). Szelemenjeink anyagvastagsága 1-3 mm, gerinc mérete 80-400 mm terjednek. A szelemenek szerelése és rögzítése egyszerű. Z szelemenjeink összeforgathatóak, a C szelemenjeinket külön elemmel, úgynevezett szelemen toldóval gyártjuk.

Mivel cégünk több hengersorral rendelkezik, egyedi profilok gyártását is tudjuk vállalni!

 

Dolgozzunk együtt!

Kontakt infók:

4233 Balkány, Geszterédi u. 1.
Tel.: +3642561093

TOP